Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Reptes

Imatge de complement
Repte: Estalvi 50/50 des de casa

Demostrem el compromís amb el canvi climàtic i la transició energètica . Ara que estem més a casa potser podem aprofitar per fer una "petita auditoria energètica" pròpia i millorar com consumim energia diàriament. Però cal fer-ho en equip i compartir tot allò que apreneu!

 Demostrem el compromís amb el canvi climàtic i la transició energètica en una situació de crisi sanitària, de confinament i de postconfinament que ens han portat a replantejar-nos el nostre model de consum, també energètic. Ara que estem més a casa potser podem aprofitar per fer una "petita auditoria energètica" pròpia i millorar com consumim energia diàriament. Però cal fer-ho en equip i compartir tot allò que apreneu!

Passos a seguir:

Per participar en aquest challenge necessitem que us organitzeu a nivell familiar per seguir les següents instruccions:

1. En primer lloc, heu d'escollir un responsable del challenge domèstic energètic.

2. Com consumim l'energia a casa? Us proposem respondre una senzilla enquesta per poder valorar qualitativament com consumiu energia a casa. Això us permetrà obtenir una puntuació i una valoració associada. Es tracta d'una auditoria energètica qualitativa.

3. Un cop tingueu la vostra puntuació, l'objectiu serà millorar-la. Com? Doncs canviant alguns dels vostres hàbits, millorant comportaments associats. Les accions a realitzar poden anar des de comprar bombetes LED per substituir les incandescents, fins a elaborar materials comunicatius propis i ubicar-los per casa per promoure l'estalvi energètic (per exemple, dissenyar etiquetes per posar a la nevera, als interruptors, al termòstat de la calefacció, a les finestres, etc.) Creativitat al poder!

4. FInalment, us proposem fer un vídeo d'un minut com a molt fent un recorregut per la casa amb tot allò que ha millorat energèticament i les mesures que heu pres. Compartiu el vídeo a les vostres  xarxes socials i altres famílies tindran noves idees inspirades en les vostres.

5. Un cop ha finalitzat el projecte, es torna a fer l'enquesta per valorar les punts nous que heu adquirit, que equivalen a un estalvi en el consum d'energia. Us facilitem un diploma conforme heu participat al repte, en el qual podreu afegir vosaltres mateixos quants punts heu millorat en l'estalvi energètic i quin premi us comprometeu a gaudir a nivell familiar.

Podeu descarregar l'enquesta a l'annex

Com participar-hi?:

* Us convidem a compartir la foto que més us agradi o bé el vídeo que permeti entendre quines són les vostres propostes per reduir el vostre consum energètic, us convidem a compartir-la en el vostre perfi l d'Instagram amb el hashtag #estalviaenergiacasa i que afegiu detalls del procés.

* Afegiu aquesta informació els punts addicionals que heu aconseguit en millorar el vostre comportament energètic a casa. Per exemple: "Hem passat de 15 punts a 80 punts!". I també podeu compartir el diploma que us facilitem i que podeu emplenar a casa.

* Convideu 3 amigues o amics perquè acceptin el repte.

* I afegiu-hi l'etiqueta #SetmanaEnergia2020 per arribar més lluny.

També podeu difondre tots aquests continguts a través dels vostres canals web, Facebook o Twitter, convidant als vostres companys a participar-hi.

Recurs proporcionat per la DIBA

Descàrrega del diploma de participació>

© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146