Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Planificació

PLANIFICACIÓ



És la primera i la fase més important per reduir el malbaratament de la llar ja que és la principal causa per la qual acabem llençant una gran part dels aliments.
Passos a seguir:
1.- Elaborar un menú setmanal.
2.- Tenir en compte les persones que menjaran cada àpat
3.- Quantificar els productes necessitarem.
4.- Revisar si tenim alguns d’aquests productes a la nevera , congelador o el rebost.
5.- Escriure una llista tancada de la compra amb els aliments i quantitats que necessitem comprar

 

 

 

Les dates:




Quina és la diferència entre la data de consum preferent i de caducitat?

Aproximadament un 26% de la població no sap el significat de ambdues dates, el que suposa un percentatge important d’aliments que es llencen encara que poden ser consumits amb total seguretat.

Data de consum preferent: És el temps en què un producte sense obrir manté les propietats en condicions adequades de conservació. Passada aquesta data, la qualitat del producte pot disminuir, però en cap cas no comporta problemes per a la salut.
Data de caducitat: La trobem en productes molt peribles. Indica la data a partir de la qual el seu consum pot suposar un perill per a la salut del consumidor. Un cop caducat, el producte podria causar problemes sanitaris.

Consells:
-    Fugir de les ofertes comercials que no s’ajustin a la nostra llista de la compra
-    Per imprevistos, més val tenir productes no peribles que aguantaran més temps (arròs, pasta...)
-    En el cas de productes frescos, la millor opció és comprar menys quantitat d’una manera més sovint
-    Establir un ordre de compra: començar pels productes sense necessitats de fred i que més pesin per acabar amb els aliments refrigerats o congelats de menys pes

 

0 resultats trobats
© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146