Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Ecoetiquetes

07/12/2006
Ecoetiquetes

Quan vas a comprar és important conèixer què és el que compres, d'on prové i quines repercussions socioambientals té. Hi ha diferents formes de conèixer aquesta informació, una d'elles és la comunicació directa i l'altra és mitjançant les ecoetiquetes. A continuació trobareu informació sobre les ecoetiquetes més comuns al mercat. I si teniu dubtes pregunteu als venedors/es, ells us han de poder donar aquesta informació.

Sobre les Ecoetiquetes:
És molt important conèixer qui atorga la ecoetiqueta. Cal valorar la representació dels diferents sectors implicats en el procés del producte, és a dir que hi hagi representació de productors (empresaris i treballadors), dels que elaboren productes i dels consumidors.

Cal anar en compte amb les autodeclaracions, poden ser un engany.

També és important considerar quins són els criteris que permeten obtenir l'acreditació. No totes les ecoetiquetes acrediten sota el mateix criteri.

Les ecoetiquetes són d'adquisició voluntària. A les empreses els donen avantatges i incentius en el mercat.
Als consumidors ens donen informació respecte els criteris ambientals i a vegades socials dels productes i dels serveis.
L'ecoetiqueta no acredita a l'empresa sinó als productes o serveis concrets.

Una altra forma de conèixer els criteris és tenint contacte directe amb els productors, en el cas de la producció local és força senzill.

ANNEX: Guia Ecoetiquetes OCUC   (pdf )
© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146