Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

Navegació

Menú principal

Abastament d'aigua


Sant Cugat rep l’aigua tractada de les plantes de Cardedeu (riu Ter), de Abrera (riu Llobregat) i de Sant Joan Despí (riu Llobregat). També es disposa d’una petita captació a Can Barata per poder abastir a la urbanització del mateix nom.

 Conca riu Ter: està regulada pels embassaments de Susqueda, Sau i El Pasteral. Des d’aquest es condueix l’aigua cap a la Planta potabilitzadora de Cardedeu a través d’una conducció de 56km. Des d’aquí s’envia a Sant Cugat i altres municipis de Barcelona.

L’aigua arriba a Sant Cugat a través d’una canonada paral·lela a la riera del mateix nom. Passa prop de la masia de Can Calders fins al camí del Crist Treballador i s’eleva fins el dipòsit que es troba darrera de la coneguda casa del Vasconcel (prop de la carretera de l’Arrabassada) des del qual es proveeix tot el casc urbà.

 Conca riu Llobregat: està regulada  pels embassaments de Sant Pons, La Llosa del Cavall i La Baells. A les plantes d’Abrera i Sant Joan Despí, es sotmet a un tractament potabilitzador.

Des de la planta d’Abrera  va al dipòsit de Les Fonts de Terrassa, i des d’aquí arriba a Sant Cugat pel nord del seu centre històric fins al dipòsit que es troba al costat del cementiri municipal i que proveeix d’aigua l’àrea que està sobre l’Autopista AP-7.

Des de la planta de Sant Joan Despí arriba a Sant Cugat a través de dues conduccions, una per la Carretera de les Aigües a través de La Mina-Grot i la Carretera Vallvidrera, fins arribar a Valldoreix. L’altra, des del Barri de Can Cortés per la carretera de l’Arrabassada fins a la Floresta subministrant aigua als barris de Can Cortés, Les Planes, La Floresta i Valldoreix.

 Can Barata: Sant Cugat disposa d’una petita captació a Can Barata, que abasteix a la urbanització del mateix nom.

Les dades d'abastament segons les zones són:INSTAL·LACIONS DE LA XARXA DE DISTRIBUCIÓ I CAPTACIÓ

La xarxa de distribució i captació està formada pels següents elements:Les canonades de la Xarxa de distribució del municipi al 2014 té una longitud de més de 494 km.
Informació extreta de l'informe anual 2014 de subministrament (Sorea)

CONSUM D'AIGUA A SANT CUGAT


La sequera de l’any 2008 va suposar un canvi molt important respecte al consum d’aigua. Durant els deu últims anys, s’ha reduït el consum un 30%
L'Ordenança Municipal d'Estalvi d'Aigua ha estat imprescindible per aconseguir aquest èxit.

També des de l'Oficina Sostenible s'han promogut diverses accions per reduir el consum d'aigua, com cursos de Jardineria Sostenible, lliurament d'airejadors per les aixetes...

La gràfica de l’abastament d’aigua municipal inclou els consums domèstic, industrial i municipal:A la següent gràfica, només es comptabilitza el consum d'aigua del sector domèstic:


 

 

0 resultats trobats
© Oficina Sant Cugat Sostenible - Plaça Barcelona, 15 - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146