Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

Navegació

Menú principal

Receptes d'aprofitament

Crema api i ceba (Cortesia de Teresa)


 

INGREDIENTS:
- Dues o tres branques d'api que no s'han fet servir (fins i tot es poden congelar i utilitzar després per fer la crema)
- Una ceba grossa
- Arròs
- Sal
- Pebre
- Opcional: restes de carn d'un brou o d'un rostit

PREPARACIÓ:

Pelar una ceba grossa. Es posa a bullir i s'afegeix dues o tres branques d'api amb les seves fulles. Quan està bullida es passa pel túrmix i es cola.
S'afegeix sal, pebre, una mica d'arrós i ja està. 
Opcionalment, s'hi pot afegir una mica de pit de pollastre, uns trocets de salsitxa o restes de carn d'un brou o d'un rostit però la crema sola, és molt bona.

 

Gaspatxo de meló


 

INGREDIENTS:
- Un meló d’aquells massa madurs, i que no ens menjarem
- Una ceba petita
- Un pebrot vermell
- Un tomàquet madur
- Una llesca de pa sec
- Un gra d’all
- Oli
- Vinagre de poma
- Sal
- Pebre blanc

PREPARACIÓ:
Traiem la polpa del meló (us podeu ajudar amb una cullera sopera) i la barregem amb la resta de verdures tallades a la batedora. Hi abocarem també el pa, l’all, l’oli i el vinagre de poma.
Batem fins a aconseguir un líquid homogeni i la textura desitjada.
Un cop assolit el líquid desitjat, assaonem al gust i ho posem a la nevera per a refredar-lo.
Obtindrem un original aperitiu que podrem servir en gots petits. Podem decorar el gaspatxo amb una llesca de cruixent de pernil.

 

0 resultats trobats
© Oficina Sant Cugat Sostenible - Plaça Barcelona, 15 - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146