Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

Navegació

Menú principal

Altres Notícies

29/09/2011
Barcelona vol connectar el Parc de Collserola amb la ciutat
Imatge de complement

L'Ajuntament vol ordenar i connectar el Parc a través de 16 corredors amb l'objectiu d'esborrar les fronteres entre la naturalesa i la ciutat.
L'Ajuntament de Barcelona ha presentat el primer gran projecte urbanístic del nou govern municipal, que consisteix a "girar cap a la muntanya" per ordenar i connectar el Parc de Collserola a través de 16 corredors amb l'objectiu d'esborrar les fronteres entre la naturalesa i la ciutat. El tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha explicat que, tal com va fer Barcelona en els anys vuitanta obrint el front litoral a la ciutat, ara es tracta d'obrir la muntanya de Collserola per fer-la més accessible i entrellaçada amb l'entorn urbà, salvant els obstacles que fan de barrera, com ara la Ronda de Dalt.
Es tracta, segons Vives, d'un "projecte de renaturalització de la ciutat que s'emmarca en l'estratègia de convertir Collserola en el gran parc central metropolità". Per a aconseguir-ho, l'Ajuntament destinarà 250.000 euros a convocar els concursos aquest mateix mes perquè un centenar d'equips multidisciplinaris -5 o 6 per a cada "porta" o corredor- formats per arquitectes, urbanistes, paisatgistes, experts en vialitat i enginyers presentin les seves propostes. L'arquitecte i gerent d'Hàbitat Urbà, Vicent Guallart, ha detallat que els 16 projectes per obrir les 16 "portes" a Collserola se situen en la Diagonal, Pedralbes, Sarrià, Vallvidrera, Les Planes, Bellesguard, Tibidabo, Penitents, Sant Genís, Montbau, Horta, Canyelles, Roquetes, Trinitat, Torrebaró i Ciutat Meridiana.
No s'ha concretat que elements urbanístics inclourà cada projecte, que dependrà de les idees que guanyin els concursos, en els quals el regidor s'ha compromès a implicar els veïns afectats, encara que no ha descartat noves àrees urbanes, la construcció d'equipaments, la recuperació d'espais agrícoles o el cobriment d'algun tram de la ronda. Es tracta de la gran aposta urbanística de l'equip de Xavier Trias, que vol completar la carretera de les Aigües en aquest mandat i connectar-la amb el riu Besòs, i acabar els 16 eixos de connexió de Collserola amb Barcelona en un màxim de vuit anys.

Les actuacions afecten un tram de 20 quilòmetres de longitud, que és tota la franja de la faldilla de Collserola que afronta amb Barcelona, on també es preveuran zones d'aparcament per fer més accessible el parc als ciutadans que no puguin arribar en transport públic.

© Oficina Sant Cugat Sostenible - Plaça Barcelona, 15 - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146