Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

Navegació

Menú principal

Altres Notícies

22/06/2011
Promoció del consum de l'aigua de l'aixeta per beure a Girona
Imatge de complement

Segons la notícia publicada al Sostenible.cat el 20 de juny de 2011 l'Ajuntament de Girona posa en marxa una campanya per promoure el consum d'aigua de l'aixeta.

La campanya, que es diu 'Tan clar com l'aigua', ha estat creada amb l'objectiu de dignificar l'aigua de l'aixeta per beure, i mostrar que amb aquest gest es poden deixar de generar molts residus. De fet, naix de la necessita de reduir el que durant l'any 2010 foren l'1.1 % dels residus municipals a la ciutat de Girona: 476 tones d'ampolles i garrafes d'aigua.

Així doncs, amb aquesta campanya es vol explicar a la ciutadania els avantatges que comporta beure l'aigua potable que arriba a les cases i que és tractada a la potabilitzadora de Montfullà.

Per això fins a l'agost tots els habitatges de Girona, Salt i Sarrià de Ter rebran, juntament amb la factura de l'aigua un tríptic informatiu de la campanya. A partir del mes de setembre es podrà recollir una gerra de vidre per aigua ensenyant el rebut de l'aigua. A primers de setembre s'informarà d'on es podran recollir.

S'ha creat també una exposició itinerant, que consta de 6 plafons comunicatius i una estructura que representa els residus generats un cop s'han consumit 1.000 litres d'aigua envasada. Aquesta es farà circular pels centres cívics de Girona i per punts cèntrics de Salt i Sarrià de Ter.

La campanya centra la informació en els avantatges de no consumir aigua envasada, què es poden resumir en tres àmbits:

- Ambiental: Es deixen de generar molts envasos de plàstic i es minimitzen els impactes ambientals, des de la captació de l'aigua fins al seu consum.
- Salut: El procés de potabilització de l'aigua aporta una qualitat sanitària que compleix amb les normatives establertes i amb una concentració dels diferents tipus de minerals similar a algunes aigües envasades.
- Econòmic: L'aigua de l'aixeta és molt més econòmica que l'aigua envasada.

Annex: Tríptic exposició  (pdf 1.29MB)
© Oficina Sant Cugat Sostenible - Plaça Barcelona, 15 - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146