Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

Navegació

Menú principal

Altres Notícies

29/03/2011
La Unió Europea vol ciutats sense cotxes al 2050
Ciutats sense cotxes

Segons la notícia publicada al sostenible.cat el 29 de març, la Comissió Europea s'ha marcat com a objectiu que no circulin cotxes de gasolina o dièsel dins de les ciutats europees en 2050. Aquests hauran de ser substituïts progressivament, segons Brussel·les, per vehicles elèctrics, vehicles amb motor d'hidrogen, vehicles híbrids, així com pel transport públic i el transport amb bicicleta i a peu.

La desaparició dels cotxes de combustible convencional de les ciutats és una de les prioritats de l'estratègia per al transport d'aquí al 2050 presentada aquesta setmana per la Comissió. El seu objectiu és augmentar la mobilitat i reduir les emissions de CO2 en el transport en un 60%, disminuint alhora la dependència d'Europa del petroli importat

En aquest sector, l'Executiu comunitari calcula que les infraestructures de la UE necessiten una inversió de 1,5 bilions d'euros entre 2010 i 2030 només per poder fer front a la demanda. Davant l'escassetat de fons públics, Brussel·les aposta per la col·laboració entre el sector públic i privat i proposa destinar part dels ingressos generats per l'ús de carreteres al sector de transport.

En aquest sentit, la Comissió té previst presentar una norma sobre peatges per a turismes, que se sumaria a la que ja existeix per a camions. Es tracta de generalitzar els principis de "qui contamina paga" i "l'usuari paga". Els Estats membres seran lliures d'aplicar aquestes tarifes, però els que decideixin seguir endavant ho hauran de fer amb un marc comú de la UE.

© Oficina Sant Cugat Sostenible - Plaça Barcelona, 15 - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146