Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

Navegació

Menú principal

Altres Notícies

02/12/2010
La necessitat del decreixement econòmic
Joan Martínez-Alier

Segons la notícia publicada el 17 de novembre al Sostenible.cat, el passat 16 d'octubre va tenir lloc una conferència sobre el metabolisme social i el decreixement econòmic a càrrec de Joan Martínez-Alier, catedràtic d'Economia i Història Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona, sota el títol "El metabolisme social i els conflictes ambientals".

Aquesta conferència va tractar sobre la economia estudiada com si fos un sistema viu, obert a l'entrada de materials i energia, i productor de residus, en el qual els éssers humans prenem des de fa segles matèries primeres i energia de la natura a un ritme que ens pot portar al col·lapse i retornem al medi deixalles i residus en quantitats descomunals.

Martínez-Alier creu que és necessari apostar per un decreixement econòmic que ens permeti assolir el que es coneix com a economia estacionària, un model que, s'estima, ens permetria viure molt millor amb una mica menys. També va proposar que les nacions haurien de tenir una constitució econòmica i els debats electorals haurien d'incloure eslògans en contra de la pèrdua de biodiversitat i a favor de rebaixar el ritme del nostre metabolisme social.

Enllaç:  Sostenible.cat 
© Oficina Sant Cugat Sostenible - Plaça Barcelona, 15 - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146