Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

Navegació

Menú principal

Altres Notícies

08/06/2011
Activat el dispositiu de prevenció d'incendis dels Espais Naturals de la Diputació de Barcelona
Imatge de complement

Segons la notícia publicada l'1 de juny al sostenible.cat, aquest 1 de juny, s'ha posat en marxa el dispositiu que es mantindrà per a la prevenció d'incendis dels Espais Naturals gestionats per l'Oficina Tècnica de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i que estarà activat fins al 12 de setembre.

L'abast territorial d'aquest dispositiu de prevenció d'incendis 2011 és de 89.664 hectàrees corresponents a la superfície agro-forestal de 80 municipis de 13 comarques de Barcelona.

Enguany són 121 persones que conformen el dispositiu, repartits en quatre funcions diferents: vigilants, guaites, control ràdio telefònic i coordinadors, que es repartiran de la manera següent:
Parc del Garraf: 12 vigilants, 10 guaites, 2 telefonistes i 2 coordinadors
Parc d'Olèrdola: 3 vigilants
Parc del Foix: 2 vigilants i 4 guaites
Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac: 9 vigilants, 10 guaites, 2 telefonistes i 2 coordinadors
Parc Natural del Montseny: 8 guaites i 1 coordinador
Parc del Montnegre i el Corredor: 9 vigilants, 8 guaites, 2 telefonistes i 2 coordinadors
Parc de la Serralada de Marina (activat des del 20 de maig): 5 vigilants, 2 coordinadors, 8 guaites i 2 telefonistes
Parc de la Serralada Litoral: 8 guaites i 4 vigilants
Espai Natural de les Guilleries-Savassona: 4 vigilants (personal propi del Consorci)

Pel que fa al parc mòbil, els vehicles que utilitzen els vigilants dels parcs són en general propietat dels ajuntaments o de les ADF. A més, la Diputació de Barcelona ha cedit en propietat quatre vehicles de bombers a la Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil de la Generalitat de Catalunya, algun dels quals s'utilitzarà com a parc avançat dins dels parcs. També, en coordinació i convenis amb la Federació d'ADF i les ADF, hi ha tres vehicles al Parc Natural del Montseny, un al Montnegre i el Corredor i tres més al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac de primera intervenció per mobilitzar-se en cas de risc molt alt o extrem d'incendi forestal.

Cal destacar a més que al Garraf i al Corredor hi ha dos heliports per als helicòpters dels Bombers de la Generalitat als quals la Diputació de Barcelona els facilita l'acollida. I pel que fa a la xarxa de punts de guaita, es manté igual com l'any passat. Hi ha 28 torres de guaita en el conjunt dels parcs.

Enllaç:  Sostenible.cat 
© Oficina Sant Cugat Sostenible - Plaça Barcelona, 15 - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146