Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

Navegació

Menú principal

Altres Notícies

14/10/2010
Neix, a Girona, Som energia, la primera cooperativa catalana de producció i consum d'energia verda

Segons la notícia publicada al Sostenible.cat l'11 d'octubre de 2010, el passat dia 10 es va presentar Som Energia, la primera cooperativa catalana de producció i consum d'energies renovables. Es tracta d'una cooperativa sense ànim de lucre que està desenvolupant projectes, dins de quatre sectors: biogàs, fotovoltaic, eòlic i biomassa, per proveir electricitat "verda" a les llars catalanes.

La previsió és reunir a milers de persones amb el desig d'invertir i proveir-se d'energies renovables, aquest socis haurien d'invertir una petita quantitat que permeti engegar diversos projectes, com ara una planta de biogàs, una instal·lació fotovoltaica o un molí de vent.
El primer any servirà per posar en marxa la cooperativa, obtenint els permisos per comprar i vendre electricitat al mercat local i iniciar les sol·licituds dels permisos pels projectes de producció d'energia renovable. El segon any es vol ja poder oferir energia verda a tots els socis i començar a produir energia renovable amb el primer projecte.

Aquest model de cooperativa que segueix s'està desenvolupat i funcionant amb èxit al nord d'Europa en països com Regne Unit, Holanda, Bèlgica i Dinamarca.

© Oficina Sant Cugat Sostenible - Plaça Barcelona, 15 - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146