Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

Navegació

Menú principal

Sant Cugat es prepara per a l’activació de la Zona de Baixes Emissions de Barcelona

 

La Zona de Baixes Emissions a Barcelona
 
A partir de l’1 de gener de 2020 queda restringida permanentment dins la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de les rondes de Barcelona la circulació de tots aquells turismes, motos i ciclomotors sense cap distintiu ambiental de la DGT. Els vehicles afectats no poden circular de 7 a 20 hores per aquest àmbit, que inclou Barcelona, l'Hospitalet, Sant Adrià i part d'Esplugues i de Cornellà. Més informació a www.zbe.barcelona.
En cas que un vehicle no disposi de distintiu ambiental, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha habilitat un Registre d’autoritzacions especials per circular per la ZBE. Els permisos es poden tramitar al web https://zberegistre.ambmobilitat.cat/
A partir del 2 de gener, a les oficines d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Sant Cugat es pot també tramitar la sol·licitud d’alta del vehicle al Registre metropolità, com a pas previ a les sol·licituds d’autoritzacions esporàdiques (fins a 10 dies per any) i per a vehicles de transport de persones amb mobilitat reduïda. Per anar a l’OAC de plaça de la Vila cal cita prèvia.
Els permisos especials per a vehicles sense distintiu es poden tramitar en els següents casos: 
  • Persones amb mobilitat reduïda: vehicles destinats al transport de persones amb mobilitat reduïda.
  • Serveis d’emergència i essencials: serveis mèdics, funeraris, protecció civil, bombers, i cossos de seguretat.
  • Autoritzacions temporals: vehicles que requereixen una autorització temporal ZBE per prestar serveis o realitzar activitats singulars.
  •        Vehicles estrangers: tots els vehicles estrangers s’han de registrar per poder circular a la ZBE Rondes de Barcelona.
  • Autoritzacions diàries: vehicles que necessiten autoritzacions esporàdiques, fins a 10 dies de circulació per any. 
 
La Zona de Baixes Emissions a Sant Cugat
 
Sant Cugat també activarà durant el 2020 una Zona de Baixes Emissions (ZBE) pròpia per restringir de forma permanent la circulació dels vehicles més contaminants al centre.
En aquests moments està en marxa el procés per crear una ordenança que reguli aquestes restriccions. Ha culminat la consulta prèvia ciutadana per recollir propostes (en total se n’han recollit 82, que es poden consultar al portal www.decidim.santcugat.cat) i seguidament una comissió tècnica iniciarà la redacció del text de la nova ordenança. La previsió és que es pugui aprovar al ple municipal al llarg d’aquest 2020.
Cal tenir en compte, per tant, que les restriccions permanents de vehicles contaminants a Sant Cugat no s’activaran a partir de l’1 de gener tal com s’havia previst en un primer moment. L’Ajuntament es va veure obligat a ajornar aquesta iniciativa davant la inexistència d’una ordenança que donés cobertura legal. 
Mentre no es disposi de l’ordenança, Sant Cugat podrà activar la ZBE de forma puntual en cas que es declari un episodi d’alta contaminació per partícules NO2 (diòxid de nitrogen). Tota la informació sobre aquests possibles talls es pot consultar a www.santcugat.cat/qualitat-aire
 
Autoreparació Ambiteca
NOU SERVEI D'AUTOREPARACIÓ A L'AMBITECA

 Ara també a l'Ambiteca, cada dijous de 16:30 a 19:30h, t'oferim espai, eines i assessorament d'experts per reparar amb les teves pròpies mans.

Repara petits electrodomèstics i aparells electrònics, arregla o posa a punt la teva bicicleta, restaura i arregla petits mobles o butaques.

Pots consultar el calendari d'assessoraments al següent enllaç >calendari Ambiteca

Et recordem que també segueixen els assessoraments al Casal de Mira-sol els divendres de 17 a 20h. Si vols consultar els dies en Mira-sol, pots fer-ho al següent enllaç >calendari Mira-sol

Subscriute 2

 

 

QUALITAT DE L'AIRE A SANT CUGAT

Si vols saber la qualitat de l'aire a Sant Cugat durant el mes de desembre, pots accedir a través de l'enllaç: Qualitat aire desembre>
Si el que desitges és conèixer les dades de la qualitat de l'aire del dia actual, trobaràs més informació a l'enllaç: Dades qualitat aire dia actual>

 

 

© Oficina Sant Cugat Sostenible - Plaça Barcelona, 15 - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146