Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Reptes proposats

Repte Febrer

Durant el mes de febrer us proposem reduir el volum d'envasos generats a la vostra llar. Per accedir feu clic sobre el títol.

 REPTE DEL MES DE FEBRER

Durant les últimes dècades, el mercat ha estat envaït per productes sobreempaquetats, monodosi, embolcalls superflus i envasos d’usar i llençar. El sobreembalatge s’ha convertit en una realitat amb dos elements problemàtics associats: en primer lloc, el consum creixent de matèries primeres per a la seva fabricació, especialment de tipus no renovable, i en segon lloc, que aquestes matèries tenen característiques que en dificulten el seu reciclatge.

A continuació us relacionem un seguit de consells per reduir el volum d’envasos generats:

- A l'hora d’escollir entre productes semblants, tria aquell que tingui menys envàs i embalatge. Evita el consum dels productes excessivament empaquetats. S’ha de tenir en compte que aquests envasos també els pagues, en ocasions el preu de l'embolcall supera al del producte.

- Per regla general els embolcalls de cartró o paper i els envasos de vidre són els menys nocius. No ho oblidis a l'hora d’optar entre productes.

- Quan vagis a la compra no oblidis portar el teu carro de la compra o cabàs o bossa de lona... Rebutja les bosses que no necessites, encara que insisteixin en regalar-te-les.

- Insisteix al dependent que no et emboliquin els objectes que has comprat, tret que sigui imprescindible.

- Els productes en format familiar, siguin del tipus que siguin, generen menys residu per unitat de producte

- Sempre que puguis compra els aliments produïts el més a prop possible a la teva localitat. Estalviaràs embalatges i transport

- Quan et sigui possible, compra a granel. Així evites embalatges innecessaris i decideixes la quantitat del producte que millor s’adequa a les teves necessitats.

- Rebutja els aliments presentats en safates de porexpan.

- En molts llocs l'aigua de l'aixeta és de bona qualitat, no consumeixis sense necessitat aigua embotellada.

- En les begudes i líquids opta per envasos grans i, quan sigui possible de vidre; si és retornable, millor.

- Rebutja els aliments que vénen en "bossetes individuals" dins d'un paquet més gran.

© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146