Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Reptes proposats

Repte Gener

Durant aquest mes de gener us proposem reduir el consum energètic de la llar. Amb aquests senzills consells segur que ho aconseguireu.

 REPTE DEL MES DE GENER

La calefacció, dins de la zona mediterrània, és la despesa energètica més important de la llar. Per intentar controlar-la, tenim dues línies d’actuació:

1.- Regular el termòstat de la calefacció entre els 19 i 21º que es pot considerar com una temperatura de confort durant l’hivern. Si no teniu termòstat a casa podeu posar un termòmetre i vigilar que la temperatura no pugui dels 21º. Cada grau extra que pugem la temperatura, farà incrementar el consum al voltant d’un 7%.
2.- Revisar l’aïllament de la llar. A través de les finestres, portes i persianes podem perdre fins a un 40% del calor. Una solució econòmica es posar rivets a les portes i finestres que no ajustin bé. També podem segellar el calaix de la persiana amb un rivet evitant així la pèrdua de calor.
Altre manera és posar tovalloles a les portes on detectem que tenim alguna corrent d’aire.

A continuació us relacionem altres consells a tenir en compte per controlar la vostra despesa energètica:
- Obrir les persianes i cortines durant les hores que el sol incideix d’una manera directa sobre les finestres de la llar.
- Tancar persianes i cortines quan no incideix el sol
- Per ventilar una habitació és suficient amb obrir les finestres 10 minuts. No es necessita més temps per renovar l’aire.
- No tapar els radiadors ni fer-los servir com assecadora ja que es dificulta la difusió del calor
- Durant la nit la temperatura de confort és de 15 a 17º
- Fer un bon manteniment de la caldera i purgar els radiadors.
- Si es pensa canviar les finestres, s’hauria de considerar instal•lar-les de doble vidre amb trencament del pont tèrmic. Són una mica més cares, però a la llarga sortiran a compte.
- Si alguna habitació no es fa servir, es pot tancar el radiador i la porta.

Recorda que l’estalvi energètic és compatible amb el confort de la llar.



© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146