Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Reptes

Imatge de complement
Repte: Us atreviu a cuinar amb l'energia del sol?

Es proposen tres formes de construir una cuina i forn solars, pensant en materials existents a les llars o fàcils d'adquirir, i en els espais disponibles (ja que no totes les cases compten amb espais exteriors grans o assolellats). Tanmateix us convidem a compartir qualsevol altre sistema que feu servir i que funcioni.

 Demostrem el compromís amb el canvi climàtic i la transició energètica en una situació de crisi sanitària, de confinament i de postconfinament que ens han portat a replantejar-nos el nostre model de consum, també energètic.

I si fóssim capaços de cuinar a casa sense consumir energia? En aquesta fitxa es proposen tres formes de construir una cuina i forn solars, pensant en materials existents a les llars o fàcils d'adquirir, i en els espais disponibles (ja que no totes les cases compten amb espais exteriors grans o assolellats). Tanmateix us convidem a compartir qualsevol altre sistema que feu servir i que funcioni.

Advertència: Aquesta activitat es recomana realitzar-la amb algun adult per evitar possibles accidents, ja que les olles o bé cassoles poden arribar a temperatures elevades.
 
A l'annex trobareu la guia o manual per construir una cuina o forn solar
 
Com participar-hi?:
 
* Feu fotos i si voleu, també podeu enregistrar un vídeo de la vostra cuina o forn solar. Poden ser del procés de fabricació o del resultat final, i també de la preparació de la recepta que us proposem i de l'àpat final.
* Publiqueu aquestes fotografies o vídeos en el vostre perfil d'Instagram amb la frase: "#acasaestalviemenergia amb una #cuinasolar/amb un #fornsolar" i afegiu detalls del procés així com dels àpats que finalment heu pogut cuinar.
* Convida 3 amigues o amics perquè acceptin el repte.
* I afegiu-hi l'etiqueta #SetmanaEnergia2020 per arribar més lluny.
 
També podeu difondre tots aquests continguts a través dels vostres canals web, Facebook o Twitter, convidant als vostres companys a participar-hi.
 
Animeu-vos, participeu i apreneu a cuinar sense consumir energia, només la solar!
 
Us sentireu més autosuficients, us ho passareu bé i valorareu la importància de poder tenir accés a l'energia per cuinar. I si compartiu tot això en les vostres xarxes aconseguireu que l'impacte del vostre missatge arribi a més gent! Gràcies!
 
Recurs proporcionat per la DIBA 
 

ANNEX: Manual per construir una cuina solar   (pdf 2637722)
© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146