Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Jocs i activitats virtuals

Imatge de complement
Escape room virtual "Sea level rise room"

Arran de la gran popularitat i proliferació dels "escape rooms", es proposa la utilització de la idea per tal de desenvolupar una senzilla proposta d'activitat basada en la idea d'escapar i superar un repte en un temps determinat després de superar una sèrie de proves en format virtual.

Ens trobem a l'any 2030. El món ha augmentat 2°C la seva temperatura en relació al període pre-industrial. La zona Àrtica s'escalfa a un ritme dues vegades superior a la de la resta del planeta, fet que ha provocat una reducció de més d'un 30% de la superfície del casquet polar.  Les rutes comercials àrtiques es consoliden. Una desena part del trànsit marítim mundial ara té lloc a l'Àrtic. Els costos d'explotació dels recursos fòssils àrtics han baixat en picat fomentant-ne la seva extracció. Com a conseqüència, milions de tones de gasos d'efecte hivernacle s'alliberen a l'atmosfera.

Una àrea de permafrost, gairebé equivalent a la superfície de l'Índia i el Pakistan, s'ha desfet alliberant la major quantitat de diòxid de carboni i metà mai vista a l'atmosfera. L'Antàrtida ha accelerat per 10 la seva velocitat de desgel. Si no fem res per evitar-ho, més de 300 milions de persones estaran en risc de patir els efectes de la pujada del nivell del mar, moltes d'elles en països en desenvolupament com l'Índia i Bangladesh.

El vostre equip no està exempt de perill. Viviu al litoral català, que de ben segur patirà els efectes de la pujada de l'aigua. El risc és imminent, i us trobeu a primera línia de costa. Aconseguireu aturar-ho a temps?

Voleu començar o saber més de l'activitat? Feu clic a la imatge

© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146