Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Dia Mundial de l'Aigua

Imatge de complement
RECOMANACIONS I CONSELLS

- Tancar les aixetes mentre no fem servir l'aigua.
- Reparar les aixetes que perdin aigua.
- Incorporar a les aixetes airejadors. Són barats i senzills de col•locar, ja que s'enrosquen a les mateixes aixetes i redueixen el consum fins a un 50%.
- Dutxar-se en comptes de banyar-se.
- Guardar en un recipient l'aigua que surt freda mentre esperem la calenta. Es pot regar les plantes amb aquesta aigua.
- Fer servir la rentadora i rentavaixelles a plena càrrega.
- No fer servir el vàter com a paperera.
- Una bona part de l'aigua que s’utilitza a la cuina (netejar i rentar aliments, bullir o cuinar al vapor). Aquesta mateixa aigua es pot fer-la servir per regar les plantes.
- No utilitzar la mànega per rentar el cotxe. El més recomanable és portar-lo a un túnel de rentat, ja que disposen d’instal•lacions que reciclen l'aigua. Si no, procurar rentar-lo amb una esponja i una galleda.
- Al jardí és recomanable instal•lar-hi sistemes de reg adients.
- Cuidar la piscina tot l'any! És important no abandonar el manteniment de la piscina a l'hivern. Existeixen tractaments d'hivernatge, que permeten mantenir-ne la qualitat fora de la temporada de bany sense haver de buidar-la.
- La instal•lació d'un cobertor és una de les mesures més eficaces per reduir el consum d'aigua en una piscina. Per una banda, poden arribar a reduir l'evaporació fins a un 70% i, per l'altra, eviten les gelades a l'hivern i l'entrada de matèria orgànica. Existeixen, doncs, cobertors d'estiu i d'hivern.
- A les piscines, instal•lar equips de filtratge amb baix consum d'aigua en rentatges i equips de prefiltratge eficients, per efectuar el tractament químic adient i continuat, tant en la temporada d'estiu com en la d'hivern. També es poden instal•lar mecanismes per reutilitzar l'aigua dels rentatges per a altres usos guardant-la en un dipòsit.
- Recollida d’aigües pluvials.
- Recollida d’aigües grises i el seu ús per a les cisternes del vàter.
 

© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146