Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

El Malbaratament Alimentari

Imatge de complement
Consells a l'hora de cuinar

A continuació explicarem uns consells molt pràctics a tenir en compte a l'hora de començar a preparar un àpat:

- Primer de tot, ens hem de fixar en l'estat dels productes que tenim emmagatzemats. Consumirem primer els productes començats, els que l'envàs presenti algun desperfecte, els que vam comprar fa més temps, els que tinguin una data de caducitat més propera... En resum, aquells aliments que per una causa o una altra, hem de prioritzar el seu consum.

- Cuinarem les quantitats justes en funció dels comensals i dels àpats que volem fer. Hem de respectar les dosis recomanades i farem servir els estris de mesura (vas dosificador,  balança...).

 - Un cop fets el menjars s'han de consumir, refrigerar o congelar en un interval de dues hores.

- Procurarem cuinar plats que també es puguin menjar l'endemà.

- Restes d'alguna preparació d'un àpat, es poden convertir en ingredients per un altre àpat. Per exemple, les espines de peix es poden utilitzar per fer un fumet.

 

© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146