Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

El Malbaratament Alimentari

Imatge de complement
Consells a l'hora de comprar

Es podria dir que la principal causa per la qual acabem llençant una gran part dels aliments es una mala planificació a l'hora d'anar a comprar. A continuació explicarem uns consells molt pràctics per prevenir el malbaratament:

 

1.- Planificar la compra. El primer pas seria pensar en el menú setmanal. És convenient revisar quins productes tenim a la nevera, al congelador i als armaris per consumir-los abans que sobrepassin la data de caducitat. Després haurem de quantificar els aliments que necessitarem (en funció del nombre de persones que menjaran) per preparar cada àpat.

2.- Escriure una llista tancada de la compra amb els aliments i quantitats que necessitem. Evitarem d'aquesta manera comprar productes que no consumirem. Sovint, les ofertes, la publicitat i la presentació dels productes ens inciten a comprar més del que realment acabarem consumint. El producte més car és aquell que es compra i no es consumeix.

3.- Establir un ordre durant la compra. A vegades el malbaratament es degut a una mala manipulació dels aliments per part nostra. Sempre hem de col·locar primer els productes més durs i de major pes al fons del carretó o cabàs. Al final posarem els aliments que es fan malbé si s'aixafen, com per exemple les verdures i els ous. També mirarem de triar al final els productes refrigerats i congelats per evitar que es facin malbé i trencar la cadena del fred.

© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146