Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Altres Notícies

24/11/2011
Les superilles de Gràcia guanyen el Premi Iniciativa BMW 2011
Imatge de complement

Les superilles del districte barceloní de Gràcia, dissenyades per BCNecologia (Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona), han aconseguit el Premi Iniciativa BMW en l'edició de 2011. Aquest premi reconeix a persones, institucions o empreses de l'àmbit territorial de Catalunya que hagin posat en marxa projectes, iniciatives, productes o serveis innovadors que contribueixin a un nou estil de vida més sostenible.
El Pla de Mobilitat, espai públic i accessibilitat al districte de Gràcia de Barcelona: Implantació de dues superilles, proposa un nou model de mobilitat i d'espai públic per tal de millorar la funcionalitat i la qualitat urbana del districte.
Amb aquesta nova planificació es busca una ciutat més accessible per al vianant i un increment de l'ús de transport més sostenible. Les superilles són cèl·lules urbanes d'uns 400 per 400 metres, a l'interior es redueix al mínim el trànsit motoritzat i l'aparcament de vehicles en superfície, i es dóna la màxima preferència als vianants en l'espai públic. En aquest nou model els ciutadans tenen accés a zones verdes o d'estada a menys de 200 metres.
Aquest projecte pioner ha permès que les superilles estiguin aprovades o dissenyades en diverses ciutats espanyoles com Vitòria-Gasteiz (guanyadora del Premi European Green Capital 2012), la Corunya, Ferrol, Viladecans i el Prat i en altres districtes de Barcelona, com el 22 @.

Enllaç: Premis Iniciativa BMW  
© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146