Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Altres Notícies

26/10/2011
Llars saludables

Quan parlem de salut normalment ho associem a bons hàbits personals, nutrició, higiene... Però què passa amb el nostre entorn, casa nostra, la feina, on passem gairebé el 90% del nostre temps? Tant important és tenir uns bons hàbits personals com viure o treballar en un edifici saludable, adaptat a les condicions climatològiques de cada indret i el més sostenible possible.

La bioarquitectura i la bioconstrucció tracten precisament aquests temes. Es fixen en diversos aspectes dels habitatges com per exemple la contaminació electromagnètica a què estem sotmesos fruit de les radiacions naturals i de les artificials (telefonia mòbil, xarxes wifi, etc.). Segons la bioconstrucció, s'ha d'evitar construir a prop de línies d'alta tensió o antenes de telefonia mòbil, i estudiar les radiacions procedents del sòl abans d'aixecar un edifici. També és molt important utilitzar materials saludables que siguin el més naturals possibles (com la fusta), lliures de tòxics i amb una petjada de CO2 baixa, minimitzar la contaminació acústica i maximitzar la il·luminació natural.

Però no totes les solucions estan en mans dels arquitectes, com a ciutadans també podem fer que el nostre entorn quotidià sigui molt més saludable: allunyant els mòbils i els electrodomèstics de la tauleta de nit, orientant el llit entre el nord i l'est (per alinear el magnetisme del cos amb el magnetisme planetari), o caminar descalços per casa per descarregar el cos de les radiacions acumulades durant el dia.

Si voleu més saber més sobre bioarquitectura i bioconstrucció podeu consultar els següents enllaços:
http://www.coac.net/aus
http://bamconf.org

© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146