Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Altres Notícies

22/09/2011
Nous tòxics, noves malalties
Imatge de complement

Durant el mes d'agost es va celebrar a Madrid el 5è Congrés Internacional de Medicina Ambiental, amb la participació de metges, científics, nutricionistes, investigadors, advocats i periodistes de tot el món, arribats sobretot dels Estats Units, el Regne Unit, Alemanya i Itàlia, a més d'Espanya.

La medicina ambiental no és una especialitat, sinó una visió transversal que té en compte la influència de la contaminació per substàncies tòxiques en gran nombre de malalties que cada cop està tenint més importància.

Durant el congrés es va parlar de diferents patologies que tenen un origen ambiental com alguns tipus de càncer, la sensibilitat química múltiple, l'electrosensibilitat, la fibromiàlgia i la fatiga crònica: però també altres dolències com el parkinson, l'alzheimer, l'esclerosis múltiple, l'epilèpsia, algunes esquizofrènies, l'autisme i l'asma. Cada vegada estem més exposats a productes tòxics, i de bona part d'ells no sabem gairebé res, i cada cop hi ha més evidència científica de què, com a mínim en part, totes les patologies citades anteriorment estan relacionades amb el contacte amb certs tipus de pesticides, dissolvents orgànics, conservants, mercuri i altres compostos químics presents a l'aire, a l'aigua, els aliments o els teixits de la roba que portem.

Al congrés es va posar de manifest la importància de reduir el consum de les matèries tòxiques, de conèixer bé tot el què consumim, sobretot en grups de població més vulnerables: infants, dones embarassades, gent gran i persones malaltes. En aquesta línia es va crear un manifest contra la contaminació electromagnètica, en el qual es va demanar als governs centrals, regionals i locals que s'adoptin mesures urgents i concretes per protegir la salut de la ciutadania davant la creixent radiació a què estem sotmesos en el dia a dia.

En l'àmbit acadèmic es preveu que, en breu, es doni llum verda a un nou màster despecialització en medicina ambiental d'abast europeu.

© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146