Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Altres Notícies

21/09/2011
La bicicleta salva vides
Imatge de complement

Segons la notícia publicada el 8 d'agost al Sostenible.cat, Investigadors del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) de Barcelona informen que els beneficis per a la salut de l'activitat física que es realitza en anar amb bicicleta dins de la ciutat són molt més grans que els riscos per la contaminació de l'aire i els accidents de trànsit.
L'estudi TAPAS (Transportation, Air Pollution and Physical Activities) realitzat per investigadors del CREAL, es bassa en l'estudi d'impacte en la salut del Bicing, el sistema de bicicletes públiques de Barcelona, que avui compta amb unes 6.000 bicicletes, 420 estacions i uns 120.000 abonats. L'informe confirma que, gràcies a l'ús habitual del Bicing, el nombre de morts anuals disminueix en un 24% (en el cas de la ciutat de Barcelona, 12 morts) reduint a més les emissions de CO2 en més de 9.000 tones durant el mateix període de temps.
Aquest estudi, coordinat des de Barcelona pel CREAL, compta amb la col·laboració d'altres centres de recerca de Basilea, Copenhaguen, París, Praga i Varsòvia que seguiran treballant fins al 2013.

© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146