Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Altres Notícies

21/09/2011
Nova planta de reciclatge de tetrabrics
Imatge de complement

Les empreses StoraEnso i Alucha inauguren a Castellbisbal una nova planta pel tractament de residus de tetrabric. La planta disposa d'una nova tecnologia que dóna resposta al greu problema ambiental del reciclatge de les làmines de plàstic-alumini dels tetrabriks, que fins ara no podien ser recuperats en la seva totalitat, permetent recuperar aquests materials per separat.

La planta podrà reciclar 30.000 tones anuals de tetrabrics, i serà pionera en la recuperació del cent per cent de les làmines de plàstic i alumini d'aquest tipus d'envasos
Amb aquest procés, basat en piròlisi, les làmines de plàstic-alumini són introduïdes en una càmera de calor que fa que el plàstic es transformi en gas calent, mentre que l'alumini queda llest per a la seva reutilització. El gas calent s'extreu i es processa, l'alumini es transforma en flocs que són refredats i comprimits en briquetes per ser venudes a la indústria de l'alumini i convertir-les directament i de nou en matèria primera.
D'aquesta manera es tanca el cicle de vida d'aquests materials, especialment l'alumini que podrà ser reutilitzat en la fabricació de cotxes, avions, perfils de finestres o una altra vegada en tetrabrics de cartró. Aquesta nova planta també comportarà un estalvi d'aigua i emissions de CO2 de les indústries papereres.

© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146