Segons la notícia publicada al Sostenible.cat el 15 de maig de 2010, s'ha creat una nova guia dins del programa "Parc a la taula", un programa de desenvolupament econòmic, promogut per la Diputació de Barcelona, que pretén destacar, mitjançant la gastronomia i la viticultura, els valors naturals, culturals i paisatgístics dels nostres parcs.
L'objectiu d'aquesta guia és posar en comú i donar a conèixer tots aquells agents que, des de fa anys, potencien i difonen els productes alimentaris locals i de qualitat per afavorir el desenvolupament econòmic sostenible, la biodiversitat i el reforçament de la identitat local.
La nova guia centralitza la informació dels cinc parcs que participen en el programa: Garraf, Olèrdola, Foix, Sant Llorenç del Munt i l'Obac i la Serralada Litoral. I com a novetat inclou informació dels espais naturals i una selecció dels seus productes més representatius.
La publicació és gratuïta i es pot trobar a tots els punt d'informació de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona i també es pot sol·licitar a la Llibreria de la Diputació i a l'Àrea d'Espais Naturals.