Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Altres Notícies

26/05/2010
Els crancs autòctons tornen als rius de Catalunya
Imatge de complement

Segons la notícia publicada al Sostenible.cat el 13 de maig de 2010, s'han introduït 150 exemplars de cranc autòcton (Austropotamobius pallipes) per reintroduïr l'espècie a la zona de la riera de Merlès. Aquesta acció ha estat impulsada el Departament de Medi Ambient i Habitatge per reintroduïr aquesta espècie, que està en perill d'extinció segons el Catàleg de fauna amenaçada de Catalunya que en aquests moments és a exposició pública.
El cranc de riu autòcton és una espècie amb un elevat valor ecològic per als ecosistemes fluvials, i serveix com a indicador del bon estat de les aigües continentals. Durant els darrers 30 anys, ha desaparegut de la majoria dels rius i rierols de Catalunya on era una espècie abundant.
El primer dels alliberaments ha tingut lloc a dos punts de la capçalera de la riera de Merlès, una àrea d'on havia desaparegut l'espècie, a causa principalment de les riuades que s'hi van produir l'estiu de 2008. Els censos programats dels exemplars alliberats que es faran el mes de juny podran confirmar l'èxit d'aquesta actuació.

Veure notícia sencera a:
http://www.sostenible.cat/sostenible/web/noticies/sos_noticies_web.php?cod_idioma=1&seccio=6&num_noticia=444737

© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146