Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies Locals

27/05/2020
El confinament dona aire al medi ambient de Sant Cugat

 

Imatge de complement

 La qualitat de l'aire a Sant Cugat ha millorat notablement durant l'estat d'alarma. Segons dades de l'Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVO), la mitjana d'emissions de diòxid de nitrogen (NO2) a la ciutat ha estat un 50,9% més baixa que la mitjana entre 2015 i 2019. L'estudi recull dades entre el 13 de març, quan es va declarar l'estat d'alarma, i el 26 d'abril.

En clau supramunicipal, el descens dels nivells de NO2 arreu del Vallès Occidental ha estat del 57% respecte al mateix període que reflecteix la mitjana dels quatre anys anteriors, mentre que a Barcelona el descens ha estat del 59%. La regidora de Sostenibilitat i comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, ha celebrat la millora en la qualitat de l'aire que s'ha experimentat arran del confinament. 'És una molt bona notícia perquè hem vist com es recupera la natura', ha reflexionat.
 
El cas de Sant Cugat, en el context comarcal, és particular. Dels municipis que apareixen a l'estudi, juntament amb Rubí, és l'única ciutat que tant ara com en els darrers quatre anys ha tingut els nivells de NO2 per sota del llindar màxim que marca la Unió Europea (40 mg/m3). Des del primer dissabte de l'estat d'alarma, aquest indicador s'ha mantingut per sota dels 28 mg/m3, amb un pic mínim de 7 mg/m3.
 
Foto: Cugat Mèdia
 
Més informació a l'enllaç

Enllaç: Enllaç a Cugat.cat  
© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146