Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Altres Notícies

14/07/2011
La primera caldera de biomassa que s'instal·la en un equipament municipal estalviarà 7 tones de CO2 per any
Imatge de complement

El passat 5 de juliol van començar les obres per instal·lar al Centre Social i Sanitari de la Floresta una caldera per produir calefacció que funcionarà amb biomassa. Es tracta de la primera d'aquestes característiques que s'instal·la en un edifici municipal de Sant Cugat. Substituirà l'actual caldera de gasoil que hi ha al Centre de la Floresta i que, fins ara, era la darrera que funcionava en un edifici municipal. Les calefaccions de la resta d'equipaments funcionen amb gas natural o electricitat.

El nou sistema de calefacció permetrà fer, respecte l'antiga instal·lació, un estalvi energètic de 7 tones de CO2 per any: la caldera de gasoil generava 34 tones de CO2 mentre que la de biomassa en generarà 27. La biomassa que s'utilitzarà -a través del sistema d'estella- prové de boscos del Pirineu, tot i que l'Ajuntament no descarta que en un futur aquesta caldera es pugui abastir d'estelles de boscos del municipi.

Està previst que les obres finalitzin a mitjan setembre i que, per tant, la calefacció a través de biomassa estigui funcionant aquesta mateixa tardor. La inversió -que es farà a través de l'empresa Agefred Servicio, concessionària de la gestió dels serveis energètics de l'Ajuntament- és de 73.000 euros.

© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146