Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Altres Notícies

14/07/2011
L'Aigua, una mica més cara
Imatge de complement

Segons la notícia publicada dijous, 14 de juliol al sostenible.cat, el Govern català ha confirmat aquest 17 de juliol la pujada del cànon de l'aigua. L'increment serà del 9,5% i anirà acompanyat d'una reducció de volums dels trams.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha afirmat als mitjans que la manca d'actualització del rebut i que l?assumpció de competències que no eren pròpies ha portat l'ACA a una situació insostenible.

Lluís Recoder ha afirmat que els problemes econòmics de l'ACA "són molt grans" fins al punt que no pot assumir les seves competències. "L'ACA té dues grans responsabilitats. D'una banda, captar l'aigua dels pantans, potabilitzar-la i portar-la als ajuntaments, que la distribueixen. I de l'altra, depurar les aigües residuals de Catalunya", ha explicat el conseller Recoder que ha afegit que ara "el deute de l'ACA condiciona l'execució de les seves principals responsabilitats".

Cal destacar que el cànon de l'aigua -amb què es contribueix als costos dels serveis del cicle de l'aigua- s'incrementa una mitjana de 2 cèntims d'euro al dia, posant com a base una família de 4 persones a Barcelona. Això significa un encariment al rebut trimestral de poc més d'1,8 ?.

Respecte a la reducció de volums de trams: el primer passa de 10 a 9 m3, el segon de 18 a 15 m3 i el tercer comença als 15 m3 en lloc dels 18 m3 com fins ara.

Segons el Departament, l'objectiu de l'increment del rebut de l'aigua és eixugar els grans deutes de l'ens ha adquirit i que el conseller Recoder ja fa setmanes que va advertir. A més a més, l'Agència Catala de l'Aigua també deixarà de prestar serveis que no li són propis com la neteja de l'aigua de la costa.

Enllaç: Sostenible.cat  
© Oficina Sant Cugat Sostenible - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146