Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

Navegació

Menú principal

Altres Notícies

08/06/2011
Els mercats de Barcelona redueixen la quantitat d'impropis en la fracció orgànica en un 66%
Imatge de complement

Segons la notícia publicada al sostenible.cat els mercats municipals de Barcelona han reduït en un 66% la quantitat d'impropis en la fracció orgànica en els darrers cinc anys, tal i com posa de manifest el darrer estudi de l'Agència de Residus de Catalunya i l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona.

Segons el darrer estudi de la qualitat de la fracció orgànica als mercats municipals feta per l'Agència de Residus de Catalunya i l'Àrea de Medi Ambient, els mercats municipals han reduït en un 66% la quantitat d'impropis en la recollida d'orgànica en els darrers cinc anys.

Així, mentre la quantitat d'impropis arribava al 18% entre el 2006 i el 2009, aquesta xifra s'ha reduït fins arribar a un 6% de prop de 6.000 tones de fracció orgànica al 2010, una tendència de millora que confirma el bon camí en la gestió de residus als mercats municipals.

Millores a les infraestructures dels mercats
Aquesta tendència ha estat possible gràcies a la millora de les infraestructures de la Xarxa de Mercats, en els quals s'han instal·lat contenidors i s'han habilitat espais exclusius per evitar les males olors.
També s'han adequat elements per contenir el cartró i s'han col·locat espais exclusius per al gel, banyeres tèrmiques per evitar que es barregi amb la fracció orgànica.

No obstant això, la gestió de residus depèn també de cada mercat, ja que mentre el de Santa Caterina té una zona de recollida pneumàtica, el de la Boqueria preveu disposar d'un espai subterrani aïllat.

Enllaç:  Sostenible.cat 
© Oficina Sant Cugat Sostenible - Plaça Barcelona, 15 - 08172 - Sant Cugat del Vallès - Tel. 900 103 146