Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

Navegació

 
 
divendres 18.04.2014

Menú principal

ESPAI DE CREACIÓ DEL PUNT VERD DEL CENTRE
ESPAI DE CREACIÓ DEL PUNT VERD DEL CENTRE

Amb l’Espai de Creació, la deixalleria passa a ser molt més que un punt on dipositar residus. A partir d’ara és també un espai educatiu amb una exposició i un taller de creació on es manipularan els materials donant-los un nou valor. El residu es visualitza com un recurs.

L’espai expositiu dona informació diversa sobre els residus: avantatges i inconvenients de reciclar o no aquell material, visualització del material real que consumeix cada ciutadà a Sant Cugat, curiositats sobre cada matèria, etc. 

L’exposició es complementa amb jocs que d’una manera lúdica permeten aprofundir en algun aspecte d’aquell material. La combinació de continguts textuals, visuals i lúdics permet que cada usuari, segons la seva edat i grau de motivació, configuri la seva pròpia visita.  

A l’Espai de Creació s’hi faran tallers dirigits per un expert a partir del mes de març i de manera mensual. Es tracta d’oferir una experiència que es visqui en primera persona per treballar la idea de procés, de transformació, de generació de valor.  

Els residus ja no són més residus, són materials a reutilitzar quan arriben a la planta de tractament, però també aquí mateix, en aquest espai, els podem donar un altre valor.  

Es proposa un treball d’observació i de manipulació dels materials que reclama l’atenció sobre cada una de les fraccions que trobem al punt verd fent-nos conscients de les seves diferències i de les possibles utilitats futures. 

El taller també es pot dur a terme de forma autònoma. És un taller d’experimentació lliure sense pautes i està obert coincidint amb l’horari de la deixalleria

 

VOLS REBRE EL NOSTRE BUTLLETÍ?

Seràs el primer en assabentar-te de totes les activitats i tallers que duem a terme. Només clica al següent enllaç i omple el formulari: Vull rebre el butlletí