Saltar a continguts

Oficina Sant Cugat Sostenible

Navegació

 
 

Menú principalINFORMACIÓ SOBRE EL COBRAMENT DE LES BOSSES DE PLÀSTIC DE NANSES ALS COMERÇOS

   El maig del 2015 es va signar un acord entre l’Agència de Residus de Catalunya i el sector comercial (petit, gran i mitjà) per fer pagar les bosses de plàstic de nanses a partir del gener de 2016.[1]

  Ara per ara, encara està en tràmit la modificació legislativa necessària per aprovar la normativa que farà efectiva aquesta mesura. Per tant, el cobrament de les bosses de manera obligatòria encara no ha entrat en vigor.

  Mentre estem a l’espera de la normativa, l’Agència de Residus de Catalunya posa a disposició dels establiments que vulguin començar a cobrar la bossa un cartell que es pot personalitzar afegint un logo (per exemple, de cada establiment o bé de les associacions de comerços).

  Amb aquesta mesura, es volen assolir els següents objectius de reducció de les bosses:

               Objectius de reducció de bosses de plàstic de nanses

 

 

2016

 

2020

 

90% als comerç de gran distribució

 50% al comerç urbà

 

90% del total de les bosses

 


  Comparteix la teva mirada... Tu, el teu mòbil i l’aigua!
  Per a aquesta edició del Dia Mundial de l’Aigua, l’ACA posa en marxa per primer any el Concurs fotogràfic World Water Day a la xarxa social Instagram. Aquest concurs vol ser una activitat clarament participativa amb l’objectiu de fomentar la sensibilització sobre les bones pràctiques i els reptes d’una gestió sostenible de l’Aigua.
Sota la temàtica “Aigua i Canvi climàtic” o simplement mostrant la teva visió particular del què significa l’aigua per tu, publica les teves fotografies a Instagram ja sigui a títol individual o bé com a col·lectiu (joves, famílies, ciutadania en general, entitats, institucions,...) amb el hashtag #acaWorldWaterDay2016 i la categoria amb la que vols participar #acaCiutadania, #acaInstitucions o  #acaEntitats. Per a més informació: Bases del concurs
Fem de l'aigua un element viral per tal de difondre i sensibilitzar a tothom el seu valor essencial per a la vida de tots els éssers vius.

 

 

 
Si voleu reparar els vostres aparells electrònics i transformar o reparar la roba, podeu venir al Servei d'Autoreparació de Millor que Nou al Casal de Mira-sol. Consulteu el calendari en aquest enllaç.

 

ÍNDEX DE QUALITAT DE L'AIRE

Si vols saber l'índex de qualitat de l'aire (ICQA) que hem tingut a Sant Cugat durant el mes de gener, clica a: Enllaç a l'ICQA
VOLS REBRE EL NOSTRE BUTLLETÍ?

Seràs el primer en assabentar-te de totes les activitats i tallers que duem a terme. Només clica a la imatge

Subscriute 2